OHRİ FESTİVALLERİ GEZİ REHBERİ

Günümüzde Ohri turizm kenti olarak tanınır. İyi muhâfaza edilmiş eski kenti, Orta Çağ dönemine dayanan hisarları, yüksek sayıdaki kiliseleri, manastırları ve câmiîlerinin yanı sıra büyük, milyon yaşındaki gölü sadece Balkan ülkelerinden gelenleri değil, tüm Avrupa'dan ve Asya'nın bazı ülkelerinden gelen yabancıları kendine çekmektedir. UNESCO, 1979 yılında Ohri Gölü'nü, bir sene sonra da Ohri kentini UNESCO Dünya Mirasları listesine ekledi.

YOL GÜZERGAHI-1

Ohri festivalleri genel olarak merkezde bulunan sahnede yapılmaktadır. Bunun dışında hemen komşu şehir Struga'da gösteriler yapılmaktadır. Ohri festivallerine yapılacak organizasyonda güzergah olarak ilk tercih Yunanistan olmaktadır. Edirne İpsala sınır kapısından çıktıktan sonra Kavala ve Selanik üzerinden Makedonya'ya geçilmektedir. Türkiye sınırından yaklaşık 3 saatlik yolculuktan sonra Kavala şehrine ulaşılmakta, ardından da 2 saat mesafede Selanik şehrine ulaşılmaktadır. Her iki şehir de gezilmeye değerdir. Selanik'de T.C. Konsolosluğu içinde bulunan Atatürk evi ve müzesi herkesin gitmesi gereken bir yerdir. Her yıl binlerce kişi tarafından atamızın doğduğu ev ziyaret edilmektedir.

Selanik'den yaklaşık 2 saat uzaklıkta Makedonya sınırına ulaşılmakta, ardından 2 saatlik yolculuk ile Ohri şehrine varılmaktadır. Makedonya sınırını geçtikten sonra ilk şehir olan Bitola'da ise Atatürk'ün okuduğu askeri okul olan Manastır Askeri İdadisi yine gezilmesi gereken yerlerdendir. Güzergah boyunca bu mekanlar gezilmektedir.

YOL GÜZERGAHI:2

Ohri festivaline yapılacak yolculukta 2.güzergah olarak Edirne Kapıkule sınır kapısı ve Bulgaristan kullanılmaktadır. Bulgaristan güzergahında ise ilk şehir olarak Plovdiv, ardından da Sofya gelmektedir. Her iki şehir de gezilmeye değerdir. 

Sofya geçildikten sonra Makedonya sınırına ulaşılmakta ve oradan da ilk durak olarak Makedonya'nın başkenti ÜSKÜP'e varılmaktadır. Yine Üsküp tarihi mekanları ile sizleri karşılayacaktır. Üsküp şehri de yeme,içme konusunda her türlü ihtiyacınızı karşılayacak düzeydedir. Burada  yine eski şehir içinde Türklerin sahip olduğu bir çok restaurant ve mağazayı bulabilrsiniz. Özellikle yemekler konusunda hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.

OHRİ VE GEZİLECEK YERLER

Ohri şehri tarih bakımından muhteşem güzelliklerle dolu bir yerdir. Her adım tarih kokmaktadır. Diğer yandan Ohri gölü yaz boyunca tertemiz suyu ile tatilcileri ağırlamaktadır. Bir deniz büyüklüğünde bulunan gölde insanlar yaz boyunca tatillerini geçirmektedirler. 

Ohri şehir merkezinde istediğiniz şekilde eğlence mekanlarını bulabilirsiniz. Her türden eğlence mekanı mevcuttur. Diğer yandan yeme,içme mekanları da çok çeşitlidir. Nüfusun bir çoğunu Türkler oluşturduğundan çarşıda gezerken bir çok Türk ile karşılaşabilirsiniz. Yine Türklerin sahibi olduğu bir çok dükkandan da alışveriş yapabilir, restaurantlarda köfte yiyebilirsiniz. 

Ohri gölünün Arnavutluk sınırında bulunan Sveti Naum Manastırı görülmeye değer yerlerdendir. Büyük bir manastır ve manastırın hemen yanında Ohri gölünü besleyen ana su kaynağını gezmelisiniz. Burada gezi tekneleri mevcuttur. Gezi teknelerinde motor kullanılması yasaktır. Kürek ile yol alınan sandal tipi gezi tekneleri ücreti karşılığında sizleri gezdirecektir. Suyun çıktığı kaynağın en son noktasına kadat bu tekneler ile gezebilir, soğuk sudan içebilir, doğanın içinde bol oksijen ile kendinizden geçebilirsiniz.

Manastırdan biraz daha ileri giderseniz Arnavatluk sınırına varırsınız. Arnavutluğa geçip burada göl kenarında bulunan restaurantlarda gölden çıkan yılan balıklardan yeme fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Ohri'deki festival boyunca bir gün Üsküp gezisi de yapılabilmektedir. 

Festival süresince Ohri'de yeme,içme ve gezmeye doyamayacağınızı garanti ederiz. Günleriniz dolu dolu geçecek ve bir kez daha gelmek isteyeceksiniz.


WhatsApp
Hemen Ara